Domov Izpostavljeno TABOR NA PLANINI ZAPOTOK

TABOR NA PLANINI ZAPOTOK

objavil Manca Dolenc
998 views

Je letos potekal na Vršiču in v Krmi. Razlogi? Mnogoteri. Med drugim višinska dela in Vinkova odsotnost. Tako smo se šele v soboto, ne prav zarana, sedmero udeležencev židane volje odpravili v sončne stene NŠG.

Tanja in Johny

Tanja in Johny sta kar poletela čez Vidovo smer (VI+/IV-V, 130m), Urban in Andrej sta potovala skozi Stoletje (VI-/IV, 180 m), Ogo pa naju je z Ano popeljal čez Steber ob Kamenkovem kaminu (V/IV, 150 m). Luštno. Nič, potem so sledile tekoče zadeve, druženje s člani ČAO, za nekatere odhod domov, za trojico pa nadaljevanje tabora v Krmi. Cilj: Desna smer (V-, 400m) v Velikem Draškem vrhu. Smer brez znane ponovitve in s skromnim opisom.

Opis smeri iz vodnička Plezalni vzponi Vzhodne Julijske Alpe

Idejni vodja in izvrsten glavni izvajalec: Urban. Podizvajalca: ohrabrujoči Ogo in hvaležna jaz. Smer si uvodnih 100 višinskih metrov (III-IV) deli z eminentno Nebeško streho (VIII+), a se ob začetku izrazite poči odcepi desno od nje in jo od tedaj le še z občudovanjem opazuje.

Urban pod Nebeško streho

Detajl smeri predstavlja kamin z dvema zagozdenima balvanoma, a bi po naši presoji oceni V- zlahka dodali še kak plusek.

Urban pod prvim zagozdenim balvanom

Ko smo se že navduševali nad po krivici zapostavljeno smerjo in se veselili sproščenega poplezavanja do vrha, nas v predzadnjem raztežaju preseneti podrta trojkica, ki malce pogreni sicer zelo lepo plezanje v dobri skali. Na 6 zabeleženih klinov smo dodali še dva, tako bo orientacijsko ne preveč zahtevna smer, zdaj še nekoliko lažja. Opis smeri in fotografijo z vrisano smerjo najdete v vodničku TRAPEZ Veliki Draški vrh, avtorja Mihe Zupana (AO Tržič).

file:///C:/Users/a2075/Downloads/vodnik_trapez_2016.pdf

Izstopno okno

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments