Domov Izpostavljeno 10. Benkov memorial

10. Benkov memorial

objavil Neža Pezdirc
652 views

Minuli vikend je že 10. leto zapored potekal Benkov memorial, kjer smo se zbrali člani AO Domžale in otvorili plezalno sezono na sveže odprti Kaminški koči. Prek vikenda se nas je skupno nabralo dobrih 30.

Med prvimi in zagnanimi na sedlu sta bila Ogo in Terko, ki sta  še isti dan preplezala smer v Planjavi Kratkohlača ter Niko in Bojana z dostopom preko Kaptanskega grebena na Brano in sestopom po Šiji Brane. Ostali smo petek na Sedlu namenili druženju in organizaciji sobotnih tur. Z vodnički in pivi v rokah smo preživeli prijeten večer  ter se v ‘’poznih’’ nočnih urah spravili v ‘’tople’’ postelje.

Letošnji tečajci smo imeli tokrat prvič priložnost izkusiti tisto pravo plezanje v objemu gora pod okriljem mentorjev alpinistov. V sobotnih jutranjih urah smo se razkropili po okoliških stenah. Lana se je z Vinkotom podala v Spodnji steber, jaz in Aleš sva preplezala Zgornji steber in Šijo Brane, Klemen in Ogo pa Zajedo.

Vreme je bilo čudovito, sijalo je sonce, rahel vetrič pa je mimo občasno prinašal meglice. Da bi bilo vzdušje še bolj idilično je Aleš s svojim preletsnim glasom polnil prostor med Brano in Planjavo.

[video width=”640″ height=”480″ mov=”http://www.aodomzale.si/wp-content/uploads/2020/06/Video-13-06-2020-10-32-43.mov”][/video]

Ko smo se prišli okrepčat v nabito polno kočo (ljudi je bilo ta vikend neverjetno veliko, zaloge hrane so bile dobesedno izropane), se nas je nabralo še nekaj več. Prav tako z Zgornjega stebra sta se vrnila Andrej in Jasna, iz Zajede v Brani Vesna in Terko, Rok in Meta pa sta premagala SZ greben Planjave.

Popoldne se nas je večina ležerno namestila v koči odkoder smo opazovali kako so Ogo, Lana in Vesna opravili še s Poševno zajedo v Planjavi.

Zvečer nam je Johnny pripravil prezentacijo, kjer smo tisti, ki Klemna Mikliča – Benkota nismo osebno poznali, dobili vpogled v dogodivščine in dosežke, ki jih je delil s svojimi plezalskimi prijatelji. Fotografije, prigode in moda 80/90ih so bile nadvse zabavne.

Planjava ob zori
V jutru smo se zaradi slabe napovedi spustili v dolino in tako sklenili 10. memorial Benkotu v čast.

Hvala ferajnu za nočitev in zajtrk, pa ! Se vidimo prihodnje leto!
Se vidimo prihodnje leto!

 

Neža

 

Naroči se na obvestila
Obvesti o
2 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klemen Pernuš
2020-06-16 00:14

Zapis je ekstra kot je bil sam vikend 🌞👌

Urban Bolta
2020-06-17 14:46

Super da ste vendarle imeli predavanje. Upam, da ga bo Johnny pripravljen še kdaj pripraviti na kakšen ferajnu za tiste, ki nismo mogli ostati gor 🙂