Domov ALPINIZEMAlpinistična šola Velikonočna (izpitna) Paklenica

Velikonočna (izpitna) Paklenica

objavil Maja Selak
38 views

Pretekli podaljšani Velikonočni vikend, smo izkoristili za opravljanje izpitov “letnega dela” v mogočni Paklenici. Kar nekaj avtomobilov, se nas je odpravilo že v petek popoldne, tako, da smo imeli pred seboj res tri dni časa za druženje in plezanje.

V soboto zjutraj, se nas je 5 tečajnikov odpravilo opravljati izpit v več raztežajne smeri. Vreme nam je več kot odlično služilo, če odmislimo vročino na soncu, vendar so bile razmere in družba več kot odlične, tako da smo tudi na to hitro pozabili. Naša naveza Johnny, Juš in jaz (Maja S.), je plezala, kar dve več raztežajni smeri. Ker smo bili na koncu že vsi, kar malo utrujeni, smo plezalni dan kot se spodobi zaključili ob dobri hrani in kozarcu piva ali dveh pri Dinkotu, večerno druženje pa nadaljevali v apartmajih Buco.

Sprememba ura nem ni delala prevelikih težav, kljub temu, da je druženje trajalo dolgo v noč  Ker so nekateri tečajniki prišli z enodnevno »zamudo« so se izpiti nadaljevali še v nedeljo. Tečajniki, kateri smo izpite odpravljali v soboto, smo imeli prosti dan za plezanje, seveda ob spremstvu drugih članov AO Domžale ali pa smo se odpravili frikat. Druženje pa kot se spodobi smo nadaljevali pri Dinkotu, kjer so se nam kasneje pridružili tudi člani AO Kamnik, lahko bi rekli, da smo imeli zanimivo nepričakovano medferajnovsko druženje.

Ker čas v dobri družbi in lepih smereh hitro mine, je bil tu že ponedeljek. Ker je vremenska napoved obetala padavine šele v popoldanskem času, je kar nekaj članov AO izkoristilo dopoldne za plezanje, nekateri pa za  sprehode po Paklenici. Vsaka stvar se enkrat konča, tako se je tudi naš podaljšan vikend v Paklenici. Pomahali smo si v slovo in si zaželeli srečno pot, v upanju, da se spet kaj kmalu navežemo na vrv in odhitimo plezati.

Še enkrat hvala vsem monterjem in seveda tudi ostalim v imenu vseh tečajnikov 2023/2024!

Vse fotografije by: Tanja Cerar

Objava se bo še dopolnila seveda s seznamom vseh preplezanih smeri po navezah 🙂

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments