Domov ALPINIZEMNovice Mlad’ci v Paklenici

Mlad’ci v Paklenici

objavil Neža Bečan
148 views

Bilo je 7. septembra popoldne, ko se je skupina zagretih mladih prijateljev – Neža, Urban, Maša, Vid & Luka,  odpravila v Paklenico :). Prvi izziv nas je pričakal že takoj, ko smo prišli v kamp Nacionalka – namreč smo šotor postavljali s čelkami.

Na petkovo jutro smo se zbudili že v zgodnjih jutranjih urah (perspektivca malo prej, ostali malo kasneje). Vid in Luka sta zagreto napadla smer Mosarški, naveza Maša – Neža – Urban pa smo se počasi podali proti zahodni steni Anića kuk, z namenom, da bi splezali Bračni smjer. Po nenavadnem spletu okoliščin sta mlada perspektivca prej preplezala smer, kot mi (ups… :)). Zaradi zgoraj navedenih okoliščin smo spet večerjali s čelkami.

V soboto, sta se proti steni Anića kuk prva odpravila Urban in Vid. Malo kasneje smo jima v kanjon sledili še ostali trije. Po uspešnem dnevu plezanja – Vid in Urban sta splezala smer D. Brahm, naveza Luka- Maša – Neža, pa Centralni kamin; smo se lahko končno vrgli v vodo. Večer smo preživeli ob igranju taroka.

Na zadnji dan je bila celotna zasedba plezalcev na poti v kanjon, malo kasneje. Luka in Urban sta preplezala smer Armadillon, kljub boju z naravo (sršeni in mravlje). Naveza Neža- Maša – Vid pa smo se podali v Celjski stup. Naš izlet v Paklenico se je končal z obvezno pavzo pri Dinkotu, zadnjim skokom v morje in banjico sladoleda.

Maša & Neža 🙂

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments