Domov ALPINIZEMAlpinistična šola PROMENADA in ELISA

PROMENADA in ELISA

objavil Linda Hribar
85 views

Enega zadnjih avgustovskih vikendov smo spet izkoristili za plezanje, kot tečajnica sem opravila turo z Jonyem in Tanjo.
Za tokratno turo je Jony izbral dve smeri v severni steni Nad Šitom glava. Zbirna točka so bile Vodice ob 6:00 zjutraj od koder smo s polnim gasom leteli na Vršič, da ujamemo še enega zadnjih parkirnih mest.
Po ravno pravšnjem dostopu za ogrevanje, smo prišli do vstopa v steno, katera je postregla s hladno senco v vročem poletnem jutru, zato so dolgi rokavi prišli še kako prav.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za prvo smer smo vzeli Promenado (V+/V, 120m).
Razgibana skala, opremljena s svedrovci, za katere smo se vsi strinjali, da bi lahko bil še kakšen več. Lepi trije raztežaji, sicer dobre skale, ampak precej naložene s kamenjem kar je zahtevalo pazljivo plezanje, da ga nismo pošiljali na glavo navezi pod nami. Iz vrha smo se po abzajlu spustili nazaj na izhodiščno točko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druga smer je bila Elisa (VI-/V, 120m). Tu nadaljujemo v enakem tempu, naprej gre Jony, druga v navezi je Tanja in zadnja jaz. Tu je skala mnogo boljša, več je plezanja po plati, manj naloženega kamenja, a je za odtenek težja. Po treh 50m raztežajih prispemo do vrha in po enaki poti nazaj z abzajlom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tišina in senca severne strani nas zavedeta stran od vsega kaosa in vročine na drugi strani grebena. Prijetno utrujeni in zadovoljni se na poti nazaj ustavimo še v Erjavčevi koči, kjer prisedemo k skupini lanskih tečajnikov, kateri so ravno tako plezali po Vršiču in skupaj zaključimo lepo sobotno popoldne.

 

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments