Domov ALPINIZEM Velikonočna Pakla

Velikonočna Pakla

objavil Andrej Pečjak
169 views

Tokratna velikonočna skupna tura v Paklenico nam je v nasprotju z napovedjo dala tri dni lepega “plezalnega” vremena. Vreme je ponagajalo le pri pivu, ki smo ga spili bore malo, ker je zvečer zahladilo.

Prva udeleženca tabora (Andrej in Jasna) sta prišla že v četrtek zvečer in prevzela ključe apartmajev, v petek zjutraj pa že plezala v Stubu smer Danaja. Do večera smo se zbrali vsi, celo oba “mladinca” Vid in Luka, ki sta po kalvariji z odpovedanim prevozom le prišla do Starigrada. Fanta sta pokazala veliko vztrajnost in željo po plezanju, kakršne na našem ferajnu že dolgo nismo videli.

V soboto je bilo vreme res vrhunsko, zato je ena naveza (Nejc in Julija) pohitela v Anića kuk in prosto splezala smer Klin. Vsi ostali so skupinsko zasedli smer “Oprosti mi pape”, da se pokaže in izkaže, kaj kdo zmore. Ta smer je bila tudi letošnja prva večraztežajka za 9 letnega Juša in 11 letnega Vida.

Popoldan sta mladinca Vid in Luka samostojno opravila s smerjo Ča je Draga je od Draga, Andrej in Janez pa sta najprej splezala smer Frau Bluher. Nad smerjo Frau Bluher sta splezala še en nov raztežaj smeri “Pozabljeni raz”, ki ima sedaj zaključek, kot se zagre.

Popoldan je začelo deževati, zjutraj pa nas je napovedi navkljub spet pričakalo sonce. Zaradi slabe napovedi (ki se je izkazala za povsem netočno) so vsi plezali krajše smeri, stena Anića kuka pa je samevala. Vid in Luka sta najprej splezala Kameni croissant, potem še Frau Bluher in za konec še Andi&Max. Nejc, Julija, Vid in Juš so plezali S.greben, Andrej in Janez pa Flex& Rex. Opoldan so Nejc, Julija, Andrej in Janez združili moči in potegnili 60 m varianto Pripravniškega raza desno od zgornjih dveh raztežajev, ocena IV-V, skala lepa, v smeri je ostal 1 klin. Ker večera še ni hotelo biti, sta Andrej in Manca (po 2 letih premora) splezala Pozabljeni raz vključno z novim zadnjim raztežajem, kjer sta pustila 3 kline in eno gurtno.

Ponedeljek se je začel lepo in sončno, je pa precej pihalo, zato sta pri plezanju vztrajala le še Vid in Luka, ki sta splezala Dr. Frankenstiin-a  in s tem pokazala, da sta zares zagnana.

Tabora smo se udeležili: Vid Felicijan, Luka Komatar, Julija in Nejc Šter +Vid&Juš, Andrej in Jasna Pečjak, Manca Dolenc, Janez in Pavel (še ne pleza, kaže pa talent)


Večerno druženje


Dodan zadnji raztežaj Pozabljenega raza

[
Nova varianta Pripravniškega stebra

[caption id=”attachment_7742″ align=”alignnone” width=”450″]
Moč vode[

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments