Domov ALPINIZEM Maja Šuštar Habjan postala državna prvakinja 2022 v lednem plezanju 💪

Maja Šuštar Habjan postala državna prvakinja 2022 v lednem plezanju 💪

objavil Urška Jerenec
399 views

Na odprtem državnem prvenstvu v lednem plezanju, ki je potekalo 26. marca 2022 v Domžalah, smo dobili nova državna prvaka – našo članico Majo Šuštar Habjan v ženski in Marka Guno v moški konkurenci.

Leta 2017 in 2018 je naše društvo gostilo evropsko prvenstvo v lednem plezanju. Letos pa je organizacijo odprtega državnega prvenstva v lednem plezanju uspešno izpeljal Marko Guna (AO PD Rašica) z ostalimi prostovoljci.

Z atraktivnimi smermi sta se izkazala postavljavca Mario Musulin in Jaka Hrast, sodniška ekipa Jasna PečjakAndrej PečjakBranko Ivanek in Breda Ivanek pa je poskrbela za pravično sojenje nastopov številčne tekmovalne zasedbe.

V ženski konkurenci je suvereno slavila najuspešnejša slovenska ledna plezalka zadnjih let Maja Šuštar Habjan (AO PD Domžale), ki je v zadnjih sekundah vpela vrh razgibane finalne smeri. Na drugo mesto se je uvrstila Nadja Korinšek (AO PD Trbovlje) in na tretje Katja Brunec (AO PD Kranj), Marta Krejan Čokl (AK Ravne) pa je bila četrta. “Najprej sem vesela, da se je tekma sploh zgodila po dvoletnem premoru zaradi korone, lepo se je bilo spet zbrati in srečati vse prijatelje, kot drugo pa sem vesela, da sem prišla do vrha, saj mi je bilo težko, ker v zadnjem času nisem dovolj trenirala, pa tudi v steni čas poteka povsem drugače,” je vtise strnila zmagovalka in dodala: “Stena v Domžalah je edina v Sloveniji, primerna za ledno plezanje, za kar smo hvaležni, v svetovnem merilu pa je to premalo, zato si ledni plezalci želimo, da bi se infrastruktura povečala – bodisi tukaj bodisi kje drugje.”

V moški konkurenci si je zmago z zanesljivim vrhom – čeprav je gledalcem vmes večkrat zastal dih – priplezal Marko Guna (AO PD Rašica), ki je po tekmi dejal, da je bila “zanimiva tekma, z nogami je bilo malo težje kot z rokami, na koncu pa sta mirna kri in dovolj moči pripomogli do zmage”. Vrh, a v nekoliko daljšem času, je dosegel tudi drugouvrščeni Milan Makojević (KES Armadillo) iz Srbije, na tretje mesto pa se je zavihtel Tine Cuder (AO PD Nova Gorica). Od četrtega do osmega mesta so se zvrstili Nace Grgorinič (AO PD Kranj), Vili Guček (AO Špaltna), Sebastjan Leskovšek (AO Špaltna), Bor Levičnik (AO PD Ljubljana Matica) in Nejc Anžlovar (AO PD Kranj).

 Reportaža: Odprto državno prvenstvo v tekmovalnem lednem plezanju (Domžalec.si)

Vir: PZS

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15604

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments