Domov ALPINIZEMNovice Maja in Jaka SHS-prvaka v lednem plezanju ❄

Maja in Jaka SHS-prvaka v lednem plezanju ❄

objavil Urška Jerenec
872 views

V soboto, 16. novembra 2019, je potekalo zadnje od treh tekmovanj odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju.

Vodila sta ga naša člana Jasna in Andrej Pečjak. Smeri je postavil hrvaški tekmovalec in sodnik lednega plezanja Mario Musulin, ki zaradi poškodbe na letošnjih tekmah ni mogel tekmovalno sodelovati. Sodniško ekipo so poleg omenjenih sestavljali še Branko in Breda Ivanek (AO APD Kozjak) in Danijela Babović iz Srbije.

Tekmovalna zasedba je bila ponovno rekordna, tekmovanja se je namreč udeležilo kar 10 tekmovalk in 18 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine. Postavljalec je pripravil 5 kvalifikacijskih smeri, katere so morali tekmovalci preplezati v vrstnem redu od desne proti levi. Za vsako so imeli na voljo 2 minuti.

Najboljših 6 tekmovalk in 8 tekmovalcev se je preizkusilo v težji finalni zmeri, ki je potekala čez previsni del in se zaključila s prehodom čez gromozansko gugajočo se kroglo oz. žogo (originalni izdelek Vinka Maleša) ter dolgim gibom na zadnjo, leseno imitacijo ledene sveče.

Pri ženskah so Slovenke ponovno dominirale na zmagovalnem odru, prva je bila Maja Šuštar (AO Domžale), druga Katja Brunec (AO Kranj), tretja Nadja Korinšek (AO Trbovlje).

Pri moških je zmagal Nace Grgorinič (AO Kranj), drugi je bil Jaka Hrast (AO Domžale), tretji pa Milan Makojević iz Srbije. 12. Aleš Janžekovič (AO Domžale). Ne smemo pozabiti še spodbudnih rezultatov našega novega ferajnovskega tekmovalca – Aleš Janžekovič je namreč zasedel 12. mesto.

V SHS pokalu sta zmagala Maja Šuštar in Jaka Hrast.

Iskrene čestitke tekmovalcem in velika zahvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi domžalskega tekmovanja!

Naši tekmovalci: ponosni smo na vas!

Vir: pzs.si 

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments