Domov Izpostavljeno Dnevi varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki

Dnevi varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki

objavil Jure Pezdirc
1,1K views

Pretekli vikend se nas je 8 hrabrih udeležilo DVSP 2019 na Pokljuki. Zastopani so bili skoraj vsi rangi znotraj ferajna, od tečajcev do skoraj AI. Prvi dan se je vrtelo večinoma okoli predavanj (vreme, prva pomoč, ocenjevanje nevarnosti in metode, oprema ipd.) ter popoldne prikaz sondiranja, priprave na turo ter prikaz iskanja z žolno ter vsa teorija povezana s tem. Ker smo tekom dneva nabrali nekaj minut “power sleep-a” (Ipo malo več kot drugi), smo se po večerji odločili še za nočni vzpon na Viševnik.

Naslednji dan je pri prijetnem minusu sledil še praktični prikaz reševanja GRS, reševanja s psom, skupinskega sondiranja, prikaz uporabe ABS nahrbtnika in RECCO sistema. Vsi udeleženci smo se preizkusili tudi v iskanju zasutega, tekom katerega nam je mentor GRS podal koristne nasvete in popravke za boljšo unčikovitost pri iskanju.

[panorama360 is360=”false” src=”http://www.aodomzale.si/wp-content/uploads/2019/01/20190120_113617.jpg” src_width=”21264″ src_height=”3472″ style=”height: 350px; margin-bottom: 20px;” start_position=”5000″ sliding_direction=”-1″ sliding_interval=”10″ sliding_factor=”0.5″][/panorama360]

Kot vedno je bil tečaj vreden obiska. Dobili smo nekaj novih informacij, osvežili stare ter se poleg tega še super imeli. Če odštejemo, da smo zaradi vzpona na Viševnik, zamudili uradne ure v bližnjem lokalu, je bil izobraževalno-družabni vikend super izkoriščen!
Vrsta tečaja, podobno kot Prva pomoč, ki se ga ne udeležiš toliko zaradi sebe kot zaradi morebitne pomoči prijateljem, soplezalcem, domačim ali naključnim ponesrečencem. Hkrati pa upaš, da vsi prej našteti tudi imajo vsa ta znanja.

Uporabno:
Aplikacija za oceno tveganosti ture in WEB različica (Redukcijska metoda in metoda 3×3 – G-L opis metod)

Za vas smo trpeli Jure, Jani, Ipo, Meta, Urška, Matej, Miha in Žiga

Ipo

Jani

Urška

Matej

Jure

_

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments