Domov ALPINIZEMVzponi Mali Nabojs

Mali Nabojs

objavil Urban Bolta
856 ogledov

V petek smo “Kibuba team” Gregor, Borut in jaz obiskali Zajzero, idilično dolino v zahodnih Julijcih, kamor smo šli preverit agregatno stanje vode v zahodni steni Nabojsa. Potem ko smo teden dni pred tem ista trojica led zaman iskali v dolini Vrat, nam je tokrat polarni mraz zadnjih dni namenil več sreče. Plezali smo v slapu Piccola Nabois. Lepo, tekočo plezarijo je vodil Gregor. Po štirih raztežajih plezanja smo prišli do zgornjega štanta, ki je delno navrtan. Bojda je navrtana cela abzajl pista, vendar je zaradi letošnje velike količine snega zasuta, tako da smo za drugi abzajl napravili abalaka, za zadnji spust pa uporabili borovc na vrhu prvega dela slapu.

Piccola Nabois: WI4+, 220m; Gregor Klančar (AO Novo mesto), Borut Ambrožič (AO Radovljica), Urban

Kot zanimivost pripenjam fotografiji sosednjega slapu La Bella Furlana, kot je zgledala lani januarja, in kako zgleda letos. Lani je bil prvi raztežaj (do pod zavese) dolg slabih 50m, letos zaradi ogromno snega zgolj kakih 20m.

Le Bella Furlana, januar 2017

La Bella Furlana, marec 2018

1 komentar
0
Naroči se na obvestila
Obvesti o
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aleš Janžekovič
2018-03-05 10:33

Da ne pozabiva kako se pleza led, sva se z Ipotom včerja pofočkala v taistem ledovju. Bila sva še kar zgodnja. Pleza lepa, led odlićen, na momente doneč. Urban nama je pripravil abalaka in borovček za abzajl. Hvala.Hrast me je opozarjal o nekem plazu pod slapom. Tako sva na dostopu preverjala kje so plaznice in od kje se lahko pripelje. “Strokovno” sva ugotovila, da ni panike. A na koncu, sva za 20sek ušla pršnemu plazu, ki je priletel po obeh krakih (Nabojs 1 in Platte …) direkno na vstop, kjer sva se pred tem lenobno pakirala. Dve navezi sta bili… Read more »