Domov ALPINIZEMAlpinistična šola Nedeljsko martinčkanje v plezališču Vipava

Nedeljsko martinčkanje v plezališču Vipava

objavil Urška Jerenec
301 views

Prispevek pripravila: Živa Zavrtanik Žagar

 
SKUPNA TURA V PLEZALIŠČE VIPAVA

Uf…. Ko je v nedeljo zvonila budilka, je bilo kar težko vstat….ampak….kadar se gre v steno, me kar izstreli iz postelje 😉

Tečajniki alpinistične šole in seveda naši pridni inštruktorji smo se ob 8ih zbrali v Domžalah pri Stenci, se razdelili po avtomobilih in se odpeljali proti Vipavi. Ko smo se peljali mimo zasneženega Logatca smo za trenutek pomislili, da smo vzeli seboj napačno opremo 🙂 ….”Mogoče bi bolj prav prišle turne smuči?” 

Toda, ko smo zavili proti Vipavski dolini je bilo snega le še za vzorec, pa še to samo po vrhovih Gradiške ture in Nanosa.
Parkirišče…polno avtomobilov, kar precej ljudi  kar je bilo nekako logično, saj je mešano aprilsko vreme (s snegom) privabilo ljudi na primorski konec.

Naš cilj je bil sektor Pikapolonica, ker pa je bila tam že druga AŠ (Matica) smo se razdelili v dve skupini, ena je ostala v sektorju Pikapolonica, druga je nadaljevala v par minut oddaljen sektor Triptih.

Ko smo se zagnali v prve smeri je bila stena še v senci, tako da prsti niso ravno sodelovali 🙂 vendar se je kmalu segrelo in plezanje je postalo pravi užitek.

Topel spomladanski dan pod steno Gradiške ture smo dobro izkoristili, vadili enojno in dvojno prevezovanje, spodbujali en drugega in “fajtali” vsak svoje projekte 🙂

Po koncu plezalnega dne, smo strnili vtise in pogasili žejo v piceriji v Vipavi, nato pa se vsi zadovoljni, prijetno utrujeni, malo osmojeni od spomladanskega sonca počasi vrnili proti domu.

Super je bilo…komaj čakamo naslednjo dogodivščino 🙂

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments