Domov ALPINIZEMNovice Prvi vzponi v 2021

Prvi vzponi v 2021

objavil Andrej Pečjak
407 views

Letošnje leto se je za naju z Jasno začelo zelo neobetavno, sploh za Jasno, ki je bila 1.1. še na ventilatorju, premikala je pa lahko le dva prsta na roki. Odlična obravnava na UKC+volja (beri trma)+ščepec sreče, pa sva 30.3. skupaj splezala že prvo večraztežajko in sicer Steber nad Vipavo.

Sredi aprila sva šla poskusno za 3 dni v Paklo in splezala dve smeri, potem pa z našo Majo in Natašo še enkrat tradicionalno pred prvim majem. Z Urbanom in Lano smo opravili prvo “druženje” v tej sezoni in skupaj ob pivu ugotavljali, kako zelo nam to manjka. Bilo je še lepše kot prvo plezanje 🙂 Pridružili so se nam tudi Šteri, pa smo se potem v obliki dolgih vlak-navez pasli po lažjih smereh. Julija in Nejc sta šla tudi v Kačo, mi štirje smo šli pa tačas s fantoma v S.greben. Bila je dobra prilika, da je Jasna prvič po koroni spet plezala v vodstvu, ker pač ni imela druge izbire, naveze šestih celo jaz ne znam voditi.

Ta torek sva izkoristila lepo vreme in šla popoldan spet v Steber nad Vipavo, to je bila Jasnina letošnja oz pokoronska deveta večraztežajna smer.

Še nekaj info o prehodu meje: za na Hrvaško rabiš ali hitri test ali prebolelost do 180 dni ali 2x cepljenje + 14 dni, tudi za otroke nad 7 let. Za nazaj rabiš PCR test ali prebolelost do 180 dni ali 1x cepljenje z Astra zeneco oz 2x z drugimi cepivi + 15 dni, za otroke do 15 let ni treba ničesar. PCR teste delajo v Zadru, treba se je dan prej prijaviti in potem dobiš nek termin sredi dneva, ki ti skrajša plezalni del dneva. Vsa testna mesta so v centru, izvid dobiš v glavnem še isti dan. Vendar pozor, v petek testirajo le do 14h, kar pomeni, da moraš biti na naši meji do nedelje ob 14h, raje prej zaradi čakanja. V Trogirju na letališču testirajo tudi za vikend, pa tudi sicer je testiranje cenejše, samo zgubiš cel dan. Cena PCR testa v Zadru je 800 kun. Najhujši udarec smo doživeli na naši meji, ko sploh niso hoteli pogledati dokumentov od prebolelosti in testiranja. zakaj za vraga je potem Maja hodila v Zadar in plačala 800 kun??? Je pa res, da če testa ne bi imela, bi Murphy naredil svoje in bi končala v karanteni

[caption id=”attachment_6147″ align=”alignnone” width=”360″] 30.3.2021 Prva “pokoronska” večraztežajka[/caption]

[caption id=”attachment_6148″ align=”alignnone” width=”640″] 26.4.2021 “Vlak” v smeri Josipa Debeljaka[/caption]

[caption id=”attachment_6149″ align=”alignnone” width=”480″] Dinko vas pozdravlja[/caption]

[caption id=”attachment_6146″ align=”alignnone” width=”360″] 31.12.2020 na intenzivki covid oddelka[/caption]

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments