Domov ALPINIZEMAlpinistična šola Brana, Zgornji steber

Brana, Zgornji steber

objavil Simon Sedej
2 komentarja 35 ogledov

Pripravljeni na moj prvi vzpon smo se se v nedeljo  skupaj z Vinkom in  Andrejem zjutraj odpravili na startno mesto Jermanca. Od tam smo se odpravili proti Kamniškemu sedlu, sproti spoznavali imena vršacev nad nami. Po kratkem postanku na Kamniškem sedlu smo se odpravili do starta za vzpon na vznožju Brane, nekaj 10 m nižje od koče. Po obmovitvi znanja o gibanju v navezi smo krenili na pot, ki je bila v prvem delu precej nezahtevna.

Drugi del, kjer se pot na grebenu obrne v desno, se težanost poveča, tako da smo bili na koncu stebra že kar zmatrani.  Ali bi zmogli še Šijo Brane ostaja odprto vprašanje, saj smo se zaradi napovedanega poslabšanja vremena raje vrnili v dolino. Dan se je po prehodnem poslabšanju ponovno oddel v sonce, sam pa se zahvaljujem mentorjema Vinkotu in Andreju za odlično vodenje izleta in vzpona.

2 komentarja
2

2 komentarja

Matej Ogorevc
Matej Ogorevc 2020-07-27 - 14:11

Barvo tečajc in mentorja! 👍

Andrej Stuchly
Andrej Stuchly 2020-07-27 - 17:17

Glavni namen vzpona je bil, da Simona še malo poučila o stvari, in ga ne le potegniti čez smer. Mislim, da nam je to tudi lepo uspelo in preživeli smo lep dan … no, pa kmalu naprej!

Pusti komentar