Domov ALPINIZEMAlpinistična šola Izpit iz športno plezalnega dela alpinistične šole 2019/20

Izpit iz športno plezalnega dela alpinistične šole 2019/20

objavil Urban Urbanc
2 komentarja 113 ogledov

Jutranje budilke sicer nismo bili najbolj navdušeni, ampak kljub vsemu so nas sveže jutranje temperature ob 7.30 na Rodici vsaj malo zbudile. Po pregledu vseh možnih aplikacij za vremensko napoved, je odločitev padla, da se odpravimo na izpit iz športno plezalnega dela v Črni Kal. Odločitev je bila več kot odlična.

Po pregledu primernih smeri, smo začeli. Eni na izpit iz vozlov, drugi na prevezovanje in spust ob vrvi. Vinko je opravljal nadzor nad apzajlom, Aleš nad prevezovanjem, Andrej pa je prevzel vozle. Seveda smo se vsi preizkusili na vseh področjih. Tečajniki pa smo med samim čakanjem na »prosta mesta« še nekoliko povadili in si še kaj med saboj povedali, izpit je vseeno izpit in nervoza je kljub vsemu malo prisotna.

Po končanem izpitu pa so smo se naplezali še v nekaj lažjih in manj lažjih smereh, sicer na »top rope«, ampak zadovoljstvo je bilo kljub temu prisotno. Ko je bilo sonce že krepko pri koncu in se je tudi temperatura spustila pa smo zaključek izpita ob burgerju in pivu opravili kar pri Viki Burgerju, kajti po celem dnevu je eno in drugo kar krepko pasalo.

Pot pred nami je še dolga, čaka nas še kar nekaj dela da bomo prišli do željenega nivoja, ampak kljub vsemu se vsi neizmerno veselimo in že komaj čakamo nadaljevanje alpinistične šole! Ob tej priliki pa se seveda zahvaljujemo vsem za pomoč in nasvete, ki ste jih delili z nami do sedaj in se za le te priporočamo tudi v prihodnje 😉

2 komentarja
2

2

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Urban BoltaUrška Jerenec Recent comment authors
  Naroči se na obvestila  
novejše starejše največ glasov
Obvesti o
Urška Jerenec

Bravo tečajci in inštruktorji!💪🏼😎

Urban Bolta

Le tako naprej! 😉