Domov ALPINIZEMVzponi Obisk Paklenice

Obisk Paklenice

objavil Žiga Begelj
978 views

Zgodba se je začela v petek 2. novembra, ko se je skupina 7 plezanja željnih (Agnieszka, Janez, Monika, Tadej, Urban, Žan in jaz) zbrala na parkirišču v Ljubljani ter se skupaj odpeljali proti Novemu mestu. Tam smo pobrali še Petra ter se sredi noči pripeljali v Paklenico. Petra smo odložili, saj je šel naprej svojo pot, preostali pa smo odšli do apartmaja, se pogovorili o planih za soboto ter legli k počitku.

Sobotno jutro smo začeli z zajtrkom in kavo, nato pa odšli v park, pripravljeni na plezanje. Razdelili smo se po navezah: Agniezska in Urban; Janez, Monika in Žan; Tadej in jaz ter začeli s plezanjem.

S Tadejem sva odšla proti izhodišču za smer Lidijin in jo uspešno preplezala. Smer se zaključi na istem vrhu kot smer Nosorog, ki so jo preplezali Janez, Monika in Žan. Po kratki pavzi smo se vseh 5 spustili v dolino in se pogovorili o naslednjem izzivu. Skupaj smo se odločili za Catch the rainbow. Tokrat smo plezali v dveh navezah: Janez in Žan ter Tadej in jaz, Monika pa nas je spremljala od spodaj. Do izhodišča je bilo kar nekaj hoje, zato nas je precej pogrelo. V zraku je bilo namreč dobrih 20 °C, temu pa je svoje dodalo še nekaj sonca. Vsi štirje smo smer uspešno preplezali, se spustili nazaj v dolino, kjer sta nas že čakala Agniezska in Urban. Tudi onadva sta uspešno preplezala smer Capitan Pelinkovac, 260 m smer ocenjeno s 6C.

Vsi smo se odpeljali proti apartmaju, na poti pa ustavili v gostili in se okrepčali. Okusni večerji je sledilo druženje in planiranje nedeljskega dne ter nočni počitek.

Naslednje jutro smo po zajtrku in kavi kmalu odšli v park, se razdelili po navezah enako kot v soboto ter brez Agniezske in Urbana, ki sta odšla proti smeri Propeler, odšli proti izhodišču smeri Sjeverno rebro. Zaradi gneče smo morali malo počakati, vendar kmalu začeli plezati in jo vsi uspešno preplezali. Sledil je spust v dolino, med katerim je padla ideja, da splezamo še nekaj, saj sta se Agniezska in Urban še vračala iz smeri Propeler. Tako sva s Tadejem odšla preplezati še smer Armadillon, Janez, Monika in Žan pa so urili svoje športno plezanje.

S Tadejem nama je uspelo preplezati smer, čemur je sledil še spust v dolino, kjer pa ni bilo več kombija. Ostali so se namreč med čakanjem na najin sestop že odpeljali k apartmaju po osebne stvari in se kmalu vrnili še po naju. Sledila je še lastnikova pogostitev, slovo in vožnja proti Sloveniji. Na meji s Hrvaško je bilo kar nekaj gneče, zato smo se v Ljubljano vrnili okrog polnoči, zadovoljni z doživetimi dogodivščinami =).

Po navezah smo splezali:

Agniezska in Urban: Capitan Pelinkovac 6C 260 m in Propeler 6B 160 m

Janez, Žan in Monika: Nosorog 4B+ 150 m in Sjeverno rebro 4B/B+ 170 m

Janez in Žan: Catch the rainbow 5A 100 m

Tadej in jaz: Lidijin 5A 90 m, Catch the rainbow 5A 100 m, Sjeverno rebro 4B/B+ 170 m in Armadillon 6A 115 m

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments